MCI en Cisco geven Icann financiële injectie

Dankzij een financiële injectie van 650 duizend dollar van MCI Worldcom en Cisco, kan de Amerikaanse Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) weer even vooruit.

Een maand gelden berichtte Computable Online nog dat de non-profitorganisatie voor bijna een miljoen dollar aan schulden had (zieHoorzitting ICANN: kritiek op NSI). Icann is door de regering Clinton opgezet om de Internet-domeinregistratie over te hevelen van de overheids- naar de commerciële sector.
Behalve dat met het geld van MCI (500 duizend dollar) en Cisco (150 duizend dollar) een deel van de schulden is af te lossen, wordt de lening door Icann vooral gezien als een blijk van vertrouwen in de organisatie. Die heeft namelijk tot nog toe veel problemen met het leggen van een stevig financieel fundament. Icann had het idee om de commerciële domeinregistreerders één dollar in rekening te brengen voor elke domeinnaam (.com, .net, .org) die ze registreren. Die plannen gaf de organisatie een maand geleden op, vanwege het enorme publieke verzet ertegen.
Icann is overigens nog in gesprek met andere potentiële donateurs. De organisatie hoopt op die manier zo'n twee miljoen dollar binnen te halen. Later dit jaar moet een permanent fonds in het leven worden geroepen, dat zorgt voor het gewenste financiële fundament.
Morgen begint in het Crowne Plaza Hotel en bij de Universiteit van Chili in Santiago een driedaagse conferentie van Icann (ziehttp://www.icann.org).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-23T00:00:00.000Z Redactie Computable