Open Applications Group kiest voor IBM's Ami

IBM's Application Messaging Interface (Ami) is door de Open Applications Group (Oagi) opgenomen in de applicatie-integratiestandaard voor ondernemingen. De Oagi is in 1995 opgericht om standaards vast te stellen voor enterprise-software die op verschillende platforms kan draaien.

IBM introduceerde Ami in juni als één van de vele onderdelen van zijn eigen enterprise messaging product, de MQSeries. Tot op heden wordt Ami enkel ondersteund door IBM zelf, maar Big Blue hoopt dat de stap van de Oagi er voor zorgt dat deze api (application programming interface) nu bredere ondersteuning krijgt.
De Oagi is druk bezig met het definiëren van XML-specificaties voor e-handel en bedrijfsprocesintegratie. Binnen Oagi's Bod (Business Object Document) zal XML een belangrijke rol spelen bij het vaststellen van de methoden waarmee verschillende applicaties gebruik kunnen maken van dezelfde data. IBM's Ami wordt in dit geval de 'high-level' koppeling voor de controle van de manier waarop Bod-documenten worden getransporteerd met 'message-queuing middleware'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.