Onderzoek vindt 11 miljoen webverslaafden

Psychologisch onderzoek onder Internet-gebruikers heeft aangetoond dat bijna zes procent van de 'surfers' lijdt aan een of andere vorm verslaving aan het World Wide Web. Dat komt neer op meer dan elf miljoen mensen.

De cijfers van het onderzoek werden gisteren gepresenteerd op de jaarlijkse vergadering van deAmerican Psychological Association. Het lijkt erop dat in psychologiekringen het dwangmatig gebruik van Internet steeds meer wordt geaccepteerd als een vorm van psychisch gestoord gedrag. "Huwelijken lopen op de klippen, kinderen komen in de problemen, mensen vertonen illegaal gedrag en besteden meer geld dan ze kunnen missen." Dat is volgens David Greenfield, de psychotherapeut die het onderzoek heeft uitgevoerd, slechts een greep uit de gevolgen die een Internet-verslaving kan hebben.
Greenfields onderzoek is gehouden onder 17.251 Internet-gebruikers, via de website van ABC News (http://www.abcnews.com). Van de zes procent die Greenfield heeft aangemerkt als 'verslaafd', besteedt 78 procent (een deel van) zijn tijd aan surfen. E-mailen 'scoort' 75 procent, het spelen van spelletjes 62 procent en chatten 57 procent. Zo'n 20 procent van de webverslaafden gebruikt het WWW ook geregeld om iets te kopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-23T00:00:00.000Z Redactie Computable