Fouten dwingen CHS tot sanering

CHS Electronics, distributeur van computers en computeronderdelen, gaat zijn bedrijfsvoering grootscheeps herzien. Het bedrijf kampt met slechte financiële resultaten. In een reactie op de cijfers over het vierde kwartaal zegt CHS zeshonderd mensen, ongeveer 10 procent van zijn personeel, de wacht aan te zeggen.

Het bedrijf uit Miami boekte een winst van dertien miljoen dollar, 45 procent minder dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. De omzet liep met 55 procent terug tot 2,86 miljard dollar. Over het hele jaar daalde de winst met 5,6 procent tot 45,7 miljard dollar en steeg de omzet met bijna 80 procent tot 8,55 miljard dollar.
CHS maakte bekend dat er zich over de afgelopen kwartalen onregelmatigheden in de boekhouding hebben voorgedaan en dat de cijfers worden bijgesteld. In Europa zouden medewerkers van het bedrijf onheus zijn omgegaan met kortingen. Deze gang van zaken kost P. Giordano, vice-president voor Europa, zijn baan.
De inkrimping van het personeelsbestand moet onder meer behaald worden door het aantal vestigingen terug te brengen van tien naar zes. Het bedrijf bekijkt verder of het mogelijk is lokale magazijnen te sluiten. Binnen zes maanden moet verder voor alle bedrijfsonderdelen die onvoldoende renderen een plan van aanpak zijn opgesteld. CHS zal de investeringen dit jaar met vijftien miljoen dollar terugbrengen.
Het volledige programma moet CHS een kostenbesparing van veertig miljoen dollar opleveren. De inkomsten moeten daarbij met vijftig miljoen oplopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable