Acer pompt geld in IT-dienstverlening

De Taiwanese Acer groep wil tenminste vierhonderd miljoen dollar investeren in diverse zaken die één ding gemeen hebben: ze hebben allemaal met Internet te maken.

Het bedrijf wil zo'n tweehonderd miljoen dollar steken in een nieuw te vormen 'digital services group' en ongeveer hetzelfde bedrag opzij zetten voor risicodragende financieringen van softwarebedrijven. Acer wil de investeringen niet alléén doen. De onderneming is op zoek naar financiële instellingen die samen met Acer geld willen steken in dergelijke projecten. Het bedrijf hoopt zo voor tenminste een miljard dollar aan fondsen te genereren.
De eigen afdeling 'digital services', die zich bezighoudt met Internet-gerelateerde diensten en producten, krijgt in dit kader een financiële injectie van vijftig miljoen dollar. Verder investeert Acer in twee Taiwanese Internet-bedrijven waarin de onderneming een belang heeft. Beide bedrijven leveren 'web-based' informatie en Internet-diensten.
Duidelijk is dat Acer druk bezig is zijnnon-hardware business te versterken. In 2010 wil het bedrijf tenminste 30 procent van zijn omzet uit software halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.