IDC voorspelt omwenteling Internet

Het komende jaar zal de Internet-markt zichzelf een nieuw uiterlijk aanmeten. Dit wordt ondermeer veroorzaakt doordat de eerste slachtoffers vallen in de strijd tussen de Internet-portalen, en door de toename van het percentage vrouwen online.

Dit voorspelt analist en directeur Frank Gens van onderzoeksbureau IDC in zijn rapport Fourth annual Internet predictions.
Gens voorziet voor 1999 een flink aantal fusies en overnames op Internet-gebied. Zoekdienst annex portaal Yahoo! gaat een samenwerking aan met mediabedrijf Time Warner of CBS, Microsoft koopt één van de grote portalen, en een grote financiële dienstverlener zal online-handelsfirma E*trade overnemen, aldus de analist.
Verder worden mannen de nieuwe minderheid op Internet doordat vrouwen en masse het wereldwijde medium gaan gebruiken. Eenzelfde verschuiving zal plaatsvinden voor Amerikaanse Internetters, die nu nog in de meerderheid zijn. Het totale aantal Internet-gebruikers stijgt naar 147 miljoen, zo meent Gens.
De prijzen van PC's zakken onder de vierhonderd dollar en winkels zullen web-toegang bieden. De online-bestedingen aan goederen en diensten zullen tegen 2002 bijna één biljoen dollar bedragen. Tot slot zal het millennium-probleem slechts 0,2 procent van alle bedrijfskritische applicaties verstoren, zo verwacht het onderzoeksbureau.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.