Microsoft opent messaging-protocol

Microsoft voert de oorlog met America Online (AOL) op door het protocol voor zijn messaging-software vrij te geven. De softwareleverancier heeft de netwerkprotocollen voor directe communicatie ingediend bij de standaardisatie-organisatie Internet Engineering Task Force (Ietf).

Langs deze weg wil Microsoft zijn technologie breder in de markt krijgen en tegelijkertijd AOL een hak zetten. Die online-dienst heeft de specificaties van het protocol voor zijn 'instant messaging'-software enige tijd terug al zelf geopenbaard, maar wijzigt die technologie nu eenzijdig om Microsoft buiten de deur te houden.
Het vrijgeven van de netwerkprotocollen voor deze vorm van direct communicatie geeft software-ontwikkelaars de mogelijkheid hun producten berichten te laten uitwisselen met die van de 'semi-open' programmatuur. Dat is wat Microsoft heeft gedaan met AOL's software en dat is wat Microsoft hoopt dat andere bedrijven gaan doen.
Momenteel is AOL de grootste speler op de markt voor directe online-communicatie, die volgens analisten een enorme groei zal hebben, met name voor mobiele informatie-apparaten. Ondertussen heeft softwareleverancier Tribal Voice al aangekondigd dat het zijn messaging-applicatie compatibel maakt met die van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable