Ex-domeinnaam-monopolist NSI splitst zich op

Domeinnaam-beheerder Network Solutions (NSI) splitst zich op in twee divisies: een registreerder en een beheerder van de centrale Internet-registratiedatabank. Dit kondigt het bedrijf naar verwachting komende maandag aan.

Deze splitsing is vereist volgens de samenwerkingsovereenkomst die de voormalige overheidsmonopolist heeft gesloten met het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken. NSI is verplicht deze twee activiteiten te scheiden, aangezien het anders een oneerlijke voorsprong zou hebben op andere registreerders die ook gebruik maken van het centrale register.
NSI benoemt zijn huidige vice-president marketing en verkoop, Doug Wolford, tot algemeen directeur van de registratie-tak. Bruce Chovnick, vice-president van de groep voor Internet-diensten, krijgt het bevel over de register-tak.
Tegelijkertijd is NSI ook bezig zijn 'whois'-databank uit te breiden met meer informatie over Internet-domeinen en geregistreerde namen. Daarnaast werkt het bedrijf aan de uitbouw van zijn recent opgerichte 'dot com'-directory, waarmee het bedrijven wil bedienen. Hiervoor heeft NSI al overeenkomsten voor wederzijdse dienstenpromotie en verkoop gesloten met Orientation.com en Interliant.
Dit moeten middelen zijn om klanten te lokken en vast te houden in de markt voor domein-registratie, die nu eindelijk concurrentie kent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.