Rechter wijst eisen CSC tegen CA af

De rechtbank van Los Angeles heeft de eisen die Computer Sciences Corporation (CSC) had ingediend tegen Computer Associates (CA) niet ontvankelijk verklaard wegens gebrek aan bewijs.

CSC had de rechtszaak aangespannen omdat het vindt dat CA gebruik heeft gemaakt van vertrouwelijke bedrijfsinformatie toen het begin vorig jaar CSC wilde overnemen. Volgens de rechter heeft CSC die aanklacht niet met voldoende met bewijzen ondersteund.
CA bood destijds tien miljard dollar voor de aandelen van CSC. De laatste wist op het nippertje de vijandige overname te verhinderen. In maart 1998 heeft CSC vervolgens een aanklacht ingediend tegen CA wegens misbruik van bedrijfsgeheimen door de laatste en diens investeringsbankier Bear Stearns. In eerste instantie werd CA ook aangeklaagd voor de geplande vijandige overname, maar die aanklacht liet CSC vallen toen CA het overnamebod introk vanwege het grote verzet bij CSC.
De rechtbank van Los Angeles stelt dat CSC er niet in is geslaagd ook maar één van de aanklachten voldoende te onderbouwen. Overigens verklaarde de rechter ook de tegeneisen die CA op zijn beurt tegen CSC had ingediend niet ontvankelijk. Bij die tegeneisen ging het om meer dan 2,5 miljard dollar aan schadevergoedingen. CA zal tegen deze rechterlijke beslissing in beroep gaan en onderzoekt ook de mogelijkheid om bij CSC een claim in te dienen voor de gemaakte juridische kosten die het heeft moeten maken vanwege het proces.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.