Gateway zorgt voor wederopstanding Amiga

Zo'n tweeëneenhalf jaar nadat Gateway de Amiga terugkocht van Commodore, lijkt het merk klaar te zijn voor een comeback op de PC-markt. Het concept waarmee Gateway nu hoopt te scoren, heet 'distributed home network'.

In een Internet-omgeving moet de Amiga het centrum worden van een gedistribueerd thuisnetwerk, waarin allerlei apparaten interactief samenwerken.
Het Amiga-systeem gebruikt voor deze 'Amiga Operating Environment' (AOE) een uitgeklede Linux-kernel, gecombineerd met Java-elementen, onderdelen van Suns Jini netwerktechnologie en Philips' Havi-standaard (home audio-video interoperability). Aanvullend daarop ontwikkelt Gateway zelf een grafische gebruikersinterface en software om de apparaten in het netwerk te laten 'praten' met Windows-PC's.
De eerste van die apparaten moeten eind dit jaar en begin volgend jaar op de markt komen. Daarbij valt te denken aan multimediacomputers, breedband-hubs en 'webpads'. In november rolt naar verwachting de eerste Amiga Multimedia Convergence Computer (MCC) van de band. Dat apparaat zal beschikken over DVD, 3D-graphics, Ethernet, digitale video en -audio, en USB-poorten. Gateway wil nog niets zeggen over het type microprocessor dat in de MCC wordt geïnstalleerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.