Computer in pilformaat koppelt alles aan WWW

De computer van de toekomst is niet groter dan een aspirientje en laat gebruikers via Internet huishoudelijke apparaten in- en uitschakelen.

Handig als je wilt thuiskomen in een lekker verwarmd huis ('verwarming aan'), waar een versgezet kopje koffie op je wacht ('koffiezetapparaat aan'), of een dampende maaltijd ('magnetron aan'). Dat is althans de toekomstvisie van H. Shrikumar, student 'machine automation' aan de universiteit van Massachusetts, die de mini-computer heeft ontwikkeld. "Het gaat om méér dan een race tussen technologen wie de kleinste computer kan maken", vindt Shrikumar. "Deze ontwikkelingen gaan ons leven totaal veranderen."
De door hem ontwikkelde computer is iets groter dan de kop van een lucifer. Het apparaat is verbonden met Internet. Het beschikt over een 4-megahertz processor, die Shrikumar slechts één gulden kostte, en een kleine 32-kilobyte geheugenchip waarop www-pagina's en andere data kunnen worden opgeslagen. Hoewel dergelijke cijfers weinig indruk maken vergeleken met de moderne PC's, is het grote voordeel van de minicomputer dat deze voor slechts twee gulden is te produceren, zo stelt Shrikumar. Prijs en formaat maken het mogelijk het computertje in de meest uiteenlopende huishoudelijke apparaten te installeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.