Twentsche Kabel groeit flink

Twentsche Kabel Holding (TKH) wist zijn winst in 1998 met 11 procent te verhogen. Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening kwam uit op 58,4 miljoen gulden. De omzet van de producent en handelaar in kabels en technische artikelen steeg tot ruim één miljard gulden, eveneens een stijging van 11 procent.

De groei werd vooral geboekt door overnames. TKH denkt dit jaar op dezelfde voet te kunnen doorgaan en ambieert een omzet van twee miljard gulden over vijf jaar. De groei moet volgens topman H. Smidt vooral komen uit de telecommunicatiesector.
Onderverdeeld naar bedrijfsonderdelen groeide de kernactiviteit, de productie van kabels, het hardst: plus 21 procent in omzet. Door dalende marges steeg het resultaat met niet meer dan 2 procent. Bij de afdeling technische handel ging dat anders; deze had allerminst te maken met afbrokkelende opbrengsten. Het boekte een omzetgroei van veertien procent en een resultaatverbetering van 21 procent. De machinegroep, het derde onderdeel, krijgt steeds meer het karakter van een vreemde eend in de bijt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.