Koers Corel zakt 30 procent

Het Canadese Corel, bekend van de tekstverwerker Wordperfect en het tekenprogramma Draw, heeft donderdag op Wall Street de koers van zijn aandelen met bijna een derde zien inzakken.

De koersval volgde op een winstwaarschuwing voor het eerste kwartaal. In plaats van de voorspeldebreak-even of zelfs een kleine winst verwacht het bedrijf nu een fors netto verlies van rond de vijftien miljoen dollar. De omzet daalde in hetzelfde kwartaal van 45,4 miljoen (1998) tot 40,3 miljoen dollar.
Het eerste kwartaal is traditioneel een slechte periode voor Corel. Maar financieel directeur O'Reilly geeft toe dat de verkopen veel verder zijn ingezakt dan gehoopt. Hij schrijft dat met name toe aan het feit dat van WordPerfect en Draw, de kroonjuwelen van Corel, binnenkort nieuwe versies op de markt komen. O'Reilly hoopt dat het bedrijf daarmee weer uit de rode cijfers komt.
Wordperfect Office 2000 en Corel Draw 9 komen echter niet eerder dan mei op de markt, aan het eind van het tweede kwartaal. Het bedrijf moet het nu al vijf achtereenvolgende kwartalen stellen zonder nieuwe releases van zijn sleutelsoftware. Corel heeft de ontwikkelperiode verlengd om zo de kwaliteit van de software te verzekeren, aldus de financieel directeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable