SPSS koopt ISL voor datamijnen

Softwareleverancier Spss heeft het Britse Integral Solutions (ISL) overgenomen met het oog op diens datamodelleringssoftware Clementine. Bij deze aankoop verwisselt een slordige 7,1 miljoen dollar van eigenaar. Spss wil zo zijn overstap doorzetten van de laaggeprijsde Windows-markt naar hogere regionen.

Spss zal Clementine nog wel als zelfstandig product voeren, maar het ook bieden in combinatie met zijn eigen software. ISL behaalde in de afgelopen twaalf maanden een omzet van 3,4 miljoen dollar uit de verkoop van toepassingen voor datamijnen. Spss is vooral bekend van zijn analytische programmatuur. Het schat dat het zichzelf binnen anderhalf jaar kan transformeren tot datapakhuisbedrijf. Van oorsprong is Spss leverancier van mainframesoftware; het is na verloop van tijd overgestapt naar de PC-markt.
De afgelopen 18 maanden heeft deze softwarefabrikant al drie andere overnames gedaan. Hierbij kreeg het evenzoveel marktonderzoeksbedrijven in handen. De aankoop van ISL is echter cruciaal in de omvormingsstrategie van SPSS, ondermeer vanwege de lucratieve markt waarin die nieuwste aanwinst opereert. Zo ontvangt ISL 25.000 tot 50.000 dollar per gebruiker van zijn software, terwijl het vlaggenschipproduct SPSS for Windows 2000 dollar per transactie genereert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-05T00:00:00.000Z Redactie Computable