Australische distributeurs dumpen Compaq

Winkelketen Harvey Norman (HN), de grootste PC-wederverkoper in Australië, weert Compaq-machines uit zijn winkels. Ook Coles-Myers, de nummer twee distributeur in Australië, wil Compaq dumpen. De twee bedrijven reageren hiermee op Compaqs gang naar meer directe verkoop.

De computerfabrikant bevestigde vorige week namelijk zijn plannen om eigen winkels op te zetten met alleen het eigen merk computers. De onderneming wil voor eind dit jaar vijf winkels hebben in Melbourne en drie in Brisbane.
Compaq Australië wil ook, in navolging van de Amerikaanse tak, direct via het web verkopen aan eindgebruikers. Compaq is volgens onderzoeksbureau IDC momenteel de grootste PC-leverancier in Australië.
Directieleden van Compaq deden vorige week nog geen uitspraken over eventuele winkels in Sydney aangezien er nog onderhandelingen liepen met HN en andere kanaal-partners.
Die gesprekken zijn gisteren dus vastgelopen. Compaq-directeur Ian Penman volhardt in de plannen van zijn bedrijf om eigen winkels te openen. Daarop besloot HN zijn zes jaar oude contract met de PC-producent te beëindigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.