SCO wint Monterey-aanhang en steunt Linux

Unix-leverancier the Santa Cruz Operation (SCO) heeft hardwarefabrikanten Samsung Electronics en Siemens alsook softwareproducent Computer Associates warm gekregen voor het Monterey Unix-project.

SCO fuseert zijn Unix-variant met die van IBM en diens dochter Sequent, om zo een besturingssysteem voor Intels aanstaande 64-bit processoren te scheppen.
De twee nieuwe Monterey-aanhangers werden onthuld op het SCO Forum 1999 dat deze week plaatsvindt in Santa Cruz. SCO-president Doug Michels stelt dat Monterey "nu al steun heeft van meer server-fabrikanten dan elk ander Unix-platform".
Die andere aanhangers zijn Acer, Groupe Bull, Cetia van Thomson CSF, ICL en Unisys. De meeste van deze bedrijven zijn echter al verbonden met óf IBM's AIX óf SCO's Unixware. PC-fabrikant Dell zou nog steeds overwegen Monterey te ondersteunen, maar laat tot op heden officieel niets van zich horen.
Computer Associates (CA) zal zijn beheersoftware Unicenter TNG vertalen naar Unixware 7 en vervolgens naar Monterey. Michels slaat zich op de borst met de uitspraak dat Monterey nu ook "bijna alle grote softwareleveranciers" achter zich heeft. Onder meer Baan, Bea Systems, Informix, Netscape, Novell, Peoplesoft en Software AG steunen deze toekomstige 64-bit Unix-variant.
Ondertussen is SCO ook begonnen aan het verlenen van diensten voor het populaire 'open source'-besturingssysteem Linux. Dit ondanks de harde woorden die Michels enkele maanden terug uitte over de onbetrouwbaarheid van de ondersteuning - en daarmee aansprakelijkheid - voor dit platform.
De SCO-president zingt nu een andere melodie: "Wij zullen klanten helpen om de keuzes te begrijpen en om te beoordelen of Linux een goede oplossing is. Indien dat het geval is, zal onze dienstverleningstak helpen bij de implementatie van Linux." Het bedrijf benadrukt dat het geen plannen heeft om een eigen versie van het open besturingssysteem te leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.