HP onthult e-speak-partner tijdens HP World

Hewlett-Packard zegt een grote softwareleverancier te hebben gestrikt voor zijn Internet-middleware e-speak. Het bedrijf begint vandaag zijn HP World-conferentie in San Francisco en zal daar namen en details onthullen.

De vooralsnog onbekende partner zal e-speak gebruiken om applicaties te ontwikkelen voor elektronische commercie. HP's Internet-middleware is gebaseerd op Java en Html-opvolger XML (extensible markup language). De software moet onder meer concurreren met Sun Microsystems' Jini en Microsofts origineel genaamde tegenhanger Universal Plug and Play.
Tijdens HP World zal de computerfabrikant ook demonstraties geven van 64-bit applicaties die draaien op een server met een in software gesimuleerde Merced-processor. Die toekomstige chip is de eerste implementatie van de 64-bit architectuur (IA-64) die Intel samen met HP heeft ontwikkeld. IA-64 moet zowel Unix- als Windows-applicaties kunnen draaien.
HP zegt de eerste Merced-servers rond midden volgend jaar te kunnen leveren. Die systemen moesten oorspronkelijk de Unix-servers met eigen PA-Risc-processoren vervangen. Herhaald uitstel van Intels eerste IA-64 chip heeft echter een levensverlenging voor PA-Risc ten gevolge gehad. Die architectuur zal pas afvloeien wanneer de tweede IA-64 processor, genaamd McKinley, verschijnt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.