Hewlett-Packard strikt Oracle voor E-speak

Hewlett-Packard (HP) heeft Oracle aan boord weten te krijgen voor zijn Internet-middleware E-speak. De databankleverancier gaat software ontwikkelen voor elektronische handel die dan gebruik maakt van E-speak. Daarnaast zullen de twee bedrijven gezamenlijk die middleware verder ontwikkelen.

De Oracle 8i-databank is door deze samenwerking gepromoveerd tot standaard bibliotheek voor E-speak. HP zal die programmatuur dan ook meeleveren bij zijn 'e-services'-producten, zowel de hardware als de software.
Deze verbintenis is echter niet verplicht voor klanten die E-speak willen als 'open source'. De twee e-partners gaan wel samen de technologie optimaliseren, met name voor 8i. Daarbij beloven de ontwikkelaars geen verborgen functionaliteit in te bouwen die de Oracle-software een oneerlijk voordeel zou geven.
De overeenkomst tussen HP en Oracle behelst vooralsnog geen overboekingen - noch geld, noch aandelen - aan elkaar, aldus de twee partners. Oracle-directeur Ray Lane zegt wel dat zijn bedrijf in de loop van volgend jaar meerdere miljoenen dollars zal investeren in dit initiatief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable