HP bereidt L-klasse servers voor op IA-64

Hewlett-Packard (HP) lanceert volgende maand een nieuwe serie 4-weg servers in de L-klasse die voorbereid zijn op IA-64. Die architectuur van de aanstaande 64-bit Intel-processoren is al verwerkt in de zwaardere N-klasse, die sinds vorige maand verkrijgbaar is.

De leverancier zegt hiermee zijn klanten een groeipad te bieden van de huidige PA-Risc processoren in zijn servers naar de toekomstige 64-bit chips van Intel. De N-serie was in april reeds aangekondigd, maar liep vertraging op tot juli. HP stelt dat het tot op heden al bijna 2700 exemplaren heeft verkocht.
Deze machines gebruiken de PA-8500 processor die middels een bus-converteerder is aangesloten op de busstructuur voor IA-64. Een opwaardering zou dus niet meer vereisen dan het verwisselen van het moederbord met de processor. Oorspronkelijk was de N-serie bestemd om als eerste de Merced-processor te gebruiken. Vertragingen van de kant van Intel hebben dit verhindert.
Deze 'overgangsarchitectuur' vormt de basis voor alle toekomstige servers van HP. Hieronder valt ook de opvolging, bekend onder de codenaam Superdome, van de zware V-klasse systemen die volgend jaar moet uitkomen. Bill Russell, operationeel directeur van HP's divisie voor bedrijfssystemen en software, zegt dat die nieuwe generatie de huidige V-klasse zal degraderen tot middelzware machines.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable