Cardio Control redt doelstelling niet

De Rijswijkse software-ontwikkelaar Cardio Control heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een omzet van 9,4 miljoen gulden, een groei van 44 procent. Het bleef daarmee achter op de doelstelling.

Tijdens de beursintroductie in juni 1998 meldde het bedrijf te streven naar een omzet van 11,7 miljoen. De nettowinst van twee miljoen (117 procent groei) was wel volgens de prognose.
Het softwarebedrijf was overigens zeer karig met het verstrekken van financiële gegevens. Directeur D. van Luijk verwees gisteren tijdens de presentatie voor uitgebreide informatie naar de website, waar 31 maart de gegevens te vinden zijn. In deze aanpak volgt het erp-leverancier Baan Company, die tijdens de presentatie eerder dit jaar eveneens spaarzaam was met informatie en verwees naar de webpagina van het bedrijf.
De solvabiliteit van Cardio Control is enorm. Dit liep in de afgelopen periode op tot 74 procent. Oorzaak is de uitgave van meer aandelen tijdens de beursintroductie en het feit dat het bedrijf in de afgelopen periode geen acquisities heeft gepleegd. Cardio is weliswaar op zoek naar overnamekandidaten, maar wil daarbij niet over een nacht ijs gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable