Het doek valt voor Hayes

Hayes, modemfabrikant van het eerste uur, heeft geen koper kunnen vinden en is nu volledig failliet. Het bedrijf ontsloeg maandag nog 250 werknemers, nadat er sinds oktober vorig jaar al enkele honderden ontslagen waren gevallen.

President Ron Howard verklaart dat, hoewel er nog geen formele bankroet-verklaring is uitgevaardigd, de hardwarefabrikant de poorten sluit.
Het bedrijf was sinds oktober vorig jaar op zoek naar bescherming tegen zijn crediteuren, aan wie het bijna 42 miljoen dollar schuldig is. Dat was overigens al de tweede keer in de afgelopen drie jaar dat Hayes op de rand van een faillissement stond. De directie probeerde nog via een reorganisatie en onderhandelingen met potentiële kopers het gevaar af te wenden.
Dit mocht echter niet baten, en de voornaamste schuldeisers, waaronder Nations Credit, Lucent Technologies en Rockwell Semiconductor Systems, besloten niet langer krediet te verstrekken aan het noodlijdende Hayes. Het bedrijf leed in de eerste helft van 1998, vlak voor de tweede crisis, een verlies van 17,6 miljoen dollar. Analisten wijten de ondergang van dit eens leidende bedrijf aan een te trage reactie op snellere, nieuwe modems en aan de eroderende gevolgen van de Aziatische crisis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-06T00:00:00.000Z Redactie Computable