Baan rondt supply chain management-pakket af

Erp-bouwer Baan komt in oktober van dit jaar met een supply chain management-pakket (scm). De nieuwe software is het resultaat van de integratie van Baans eigen logistieke software met die van Caps Logistics. De van oorsprong Veluwse softwareleverancier kocht het laatstgenoemde bedrijf bijna een jaar geleden, in september 1998.

De geïntegreerde scm-software moet concurreren met gespecialiseerde pakketten van logistieke specialisten als i2 Technologies en Manugistics, die ook hoogwaardige functionaliteit en integratie met achterliggende erp-systemen bieden. "Baan rekent op voldoende vraag voor zijn software voor scm-toepassingen en elektronische handel. Het moet het bedrijf uit de rode cijfers halen", merkte Katrina Roche tegenover het Amerikaanse online bladTechweb op. Roche is algemeen directeur van Baan Supply Chain en voormalig topvrouw van Caps Logistics.
De scm-software verschijnt in oktober, tegelijk met het onlangs aangekondigde E-Collaboration, een Internet-applicatie voor toeleveranciers en een pakket voor internationaal transport en internationale handel.
Analisten waarderen de nieuwe software, maar uitten ook kritiek. "Het pakket biedt functionele diepte. Maar de software lijkt op een 'mini Frankenstein', omdat het is samengesteld uit negentien verschillende applicaties, waaronder die van Berclain en Caps Logistics", aldus Bruce Richardson van AMR Research.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.