L&H en Natsemi brengen spraak en chips samen

Lernout & Hauspie (L&H) heeft een overeenkomst gesloten met National Semiconductor om spraaksoftware te ontwikkelen voor informatie-apparaten. De Belgische leverancier van spraakprogrammatuur rukt hiermee op van PC-terrein naar de opkomende markt voor 'appliances'.

De twee kersverse partners willen stemgestuurde computerfunctionaliteit mogelijk maken voor diverse soorten consumentenelektronica. Hieronder vallen kleine apparaten voor Internet-toegang, zoals de Webpad van National, automobiel-PC's en handcomputers.
"Spraaktechnologie kan technologische barrières afbreken, zoals de noodzaak voor toetsenborden en andere handmatige invoerapparatuur. Hierdoor kan het industrieën revolutionaliseren, waaronder de markt voor informatie-apparaten", zegt Gaston Bastiaens, president en ceo van L&H.
"Het gebruik van spraaktechnologie maakt het niet alleen mogelijk de omvang van het apparaat terug te dringen, maar biedt ook een natuurlijke manier van communiceren", jubelt de topman. Hierbij zal naar verwachting technologie voor een systeem-op-een-chip een grote rol spelen. National heeft al enige tijd dergelijke chips in huis.
Analisten verwachten de markt voor informatie-apparaten de komende vijf jaar zeer snel zal groeien. Kevin Hause van onderzoeksbureau IDC schat zelfs dat er tegen het jaar 2003 ruim 65 miljoen dergelijke apparaten verkocht zullen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.