Bell Atlantic wil Airtouch overnemen

Het Amerikaanse regionale telecombedrijf Bell Atlantic wil Airtouch, aanbieder van mobiele communicatie, voor ongeveer 85 miljard gulden overnemen. Bell Atlantic heeft bevestigd dat het besprekingen voert met Airtouch.

De overname zou de op één na grootste mobiele aanbieder van de Verenigde Staten creëren. AT&T blijft de grootste, maar zou dan wel geconfronteerd worden met een geduchte opponent. De eventuele nieuwe onderneming beschikt over ruim elf miljoen gebruikers van Airtouch wereldwijd en vijf miljoen klanten van Bell Atlantic aan de Amerikaanse oostkust.
De plannen passen in de ambities van Bell Atlantic om uit te groeien tot een nationale én wereldwijde onderneming van formaat. Het telecombedrijf is één van de zes Baby Bells die zich in 1984 gedwongen van Ma Bell AT&T afsplitsten. Bell Atlantic bracht in juli een bod uit van ongeveer honderd miljard gulden op GTE, aanbieder van lokale- en lange afstandstelefonie. Op dit moment buigen de regulerende organen zich over deze overname. Ook een overname van Airtouch door Bell Atlantic kan op veel aandacht van de regulatoren rekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-04T00:00:00.000Z Redactie Computable