Cisco steekt miljard dollar in KPMG

Cisco Systems, wereldwijd één van de grootste leveranciers van netwerkapparatuur, investeert ruim een miljard dollar in het multinationale accountants- en consultingbureau Kpmg.

Kpmg zal dat geld onder meer gebruiken om in de komende anderhalf jaar vierduizend ingenieurs en service-deskundigen in te huren. Die zullen zich bezighouden met de ontwikkeling van op Internet-technologie gebaseerde data-, spraak- en video-diensten voor de zakelijke klanten. Bovendien zal Kpmg zes technologiecentra bouwen - vier in de VS en twee daarbuiten.
Met deze forse investering 'verdient' Cisco een belang van iets minder dan 20 procent in Kpmg's Amerikaanse poot.
Deze deal is een nieuwe bevestiging van het feit dat Kpmg serieus werk maakt van de levering van diensten via Internet. In juni sloot de accountants- en consultingfirma al een joint venture met telecommunicatiebedrijf Qwest Communications International. Deze overeenkomst was onder meer gericht op het mogelijk maken van diensten als orderverwerking via Internet.
Stephen Butler, de Amerikaanse topman van Kpmg, ziet de overeenkomst met Cisco als een belangrijke stap op een voor zijn onderneming relatief nieuwe markt. "Deze relatie met Cisco maakt het voor ons mogelijk onze klanten met raad en daad bij te staan bij alle ontwikkelingen op deze snel groeiende markt", aldus Butler.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.