Nortel wil vijfhonderd mensen kwijt

Nortel Networks verkoopt een deel van zijn productie- en reparatiebedrijven aan drie Amerikaanse en twee Canadese ondernemingen. Zo'n 2300 Nortel-medewerkers worden overgeheveld naar de vijf bedrijven. Verder wil het datanetwerkbedrijf in thuisland Canada nog vijfhonderd werknemers ontslaan.

Al deze stappen worden gezet in het kader van de grootscheepse herstructurering die Nortel Networks momenteel ondergaat. Het bedrijf wordt getransformeerd van een telecombedrijf naar een datanetwerkonderneming. Dat proces werd in gang gezet met de overname van Bay Networks, ruim een jaar geleden.
De herstructurering lijkt overigens wel vruchten af te werpen. In het tweede kwartaal boekte Nortel Networks recordresultaten: de omzet steeg met 30 procent tot 5,41 miljard dollar en de nettowinst met 74 procent tot 368 miljoen dollar.
Behalve op de werkvloer, verandert er ook in de top van het bedrijf een en ander op personeelsgebied. Eén van de twee leiders van het bedrijf, Dave House, heeft besloten Nortel Networks te verlaten. House was ceo (chief executive officer) van Bay Networks en werd vice-president van Nortel toen Bay door het telecombedrijf werd overgenomen. Nortel Networks heeft inmiddels bekend gemaakt dat de taken van House worden overgenomen door het overgebleven lid van de tweekoppige leiding, John Roth.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.