Kabelnetwerk Deutsche Telekom blijft te koop

Deutsche Telekom verlengt de inschrijvingstermijn voor biedingen op haar kabelnetwerk verlengd tot 20 augustus. Daarmee hoopt de onderneming meer 'kwaliteitsbiedingen' binnen te krijgen.

Oorspronkelijk liep de termijn tot 13 augustus. Deutsche Telekom (DT) denkt de eerste van zijn regionale kabel-units te verkopen in september of oktober, mits iemand een goed bod doet. Om de verkoop gladjes te laten verlopen, heeft het bedrijf eerder dit jaar zijn kabelnetwerk verdeeld in negen regionale units. DT is min of meer gedwongen tot verkoop, vanwege de Europese mededingingsregels.
Eén van de bieders op DT's kabelnetwerk is waarschijnlijk een groep investeerders onder leiding van de Deutsche Bank, de grootste bank ter wereld. De Deutsche Bank overlegt momenteel met kleinere, lokale banken, kabelbedrijven en regionale telecommunicatiebedrijven om een groep te vormen die een bod doet op het kabelnetwerk van DT. Over de hoogte van dat bod wil Deutsche Bank geen mededelingen doen.
Andere geïnteresseerden zijn het Nederlandse kabelbedrijf UPC (United Pan-Europe Communications), Microsoft, Mannesmann en Bertelsmann.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.