Vodafone stort zich in Airtouch-strijd

Het Amerikaanse telecombedrijf Airtouch staat in de belangstelling. Twee dagen nadat de aanbieder van mobiele telefonie bevestigde overnamegesprekken te voeren met Bell Atlantic, bracht Vodafone een concurrerend bod uit.

Het Britse Vodafone, eveneens aanbieder van mobiele telefonie en 70 procent aandeelhouder in het Nederlandse Libertel, is bereid Bell Atlantic's bod van ongeveer 85 miljard gulden te overtreffen. Op dit moment heeft Airtouch joint ventures met beide kandidaatkopers.
Vodafone heeft eerder belangstelling getoond voor Airtouch. Ongeveer anderhalf jaar geleden liepen de gesprekken tussen beide partijen echter op niets uit. Destijds had Vodafone voornamelijk belangstelling voor de Europese tak van Airtouch. Het huidige bod betreft alle activiteiten van de onderneming.
Een overname van Airtouch door Bell Atlantic creëert een enorme concurrent voor AT&T, de huidige marktleider in de VS op het gebied van mobiele telefonie. Bell Atlantic kan zijn netwerk in het oosten van de Verenigde Staten combineren met de westelijke infrastructuur van Airtouch. De voormalige Baby Bell heeft ook een bod op telecombedrijf GTE uitgebracht. De combinatie Bell Atlantic/GTE/Airtouch is in staat om allerlei diensten aan te bieden op het gebied van draadloze, lokale- en lange-afstandscommunicatie, en op het terrein van Internet en datadiensten.
Voor Vodafone is een overname van Airtouch aantrekkelijk om zijn positie op de internationale markt te versterken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-06T00:00:00.000Z Redactie Computable