EDS slaat slag bij Amerikaanse overheid

De Amerikaanse staat Connecticut wil zijn automatisering de deur uit doen. EDS is de belangrijkste gegadigde om het contract, dat een waarde heeft van één miljard dollar, in de wacht te slepen.

De IT-dienstverlener krijgt drie tot vier maanden de tijd om een gedetailleerd contractvoorstel in te dienen. Daarna volgt een grondige toetsing door overheidsauditors en -juristen.
Het is voor het eerst dat een Amerikaanse staat overgaat tot uitbesteding. Andere Amerikaanse staten volgen dit experiment van Connecticut dan ook met argusogen. Het beoogde contract heeft een looptijd van zeven jaar. De staat denkt door uitbesteding zijn versnipperde automatisering beter te kunnen laten functioneren. Verder hoopt hij minimaal vierhonderd miljoen dollar te besparen op de IT-uitgaven.
EDS heeft in de wedloop tot het binnenhalen van de opdracht IBM en CSC achter zich gelaten. De ervaring van de Texaanse dienstverlener met het uitvoeren van IT-opdrachten voor de Britse en Australische overheid gaf de doorslag. EDS werkt bij de invulling van de overeenkomst samen met Unisys en Xeroxis. Gedrieën zullen zij de zeshonderd IT-werknemers van de Connecticutse overheid overnemen, volgens de verdeling EDS (78 procent), Unisys (20 procent) en Xerox (2 procent).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.