Senaat keurt anti-domeinkraakwet goed

De Amerikaanse Senaat heeft gisteren unaniem zijn goedkeuring gehecht aan een wetsvoorstel dat het 'kraken' van Internet-domeinnamen (cybersquatting) moet tegengaan. Dit kraken houdt in dat iemand een domeinnaam reserveert om die later te verkopen aan bijvoorbeeld het bedrijf met die naam.

De wet-in-wording gaat nu voor stemming naar het Huis van Afgevaardigden. Er staan echter nog wel enige hindernissen op de weg naar officiële ratificatie van de wet. De regering Clinton is namelijk tegen deze wet. De huidige wetgeving zou volgens de overheid afdoende zijn in combinatie met uitspraken van gerechtshoven.
Critici van de anti-domeinkraakwet menen dat het huidige voorstel teveel tegemoet komt aan de wensen en eisen van grote bedrijven. Houders van merknamen, beroemde mensen en hoogwaardigheidsbekleders zouden namelijk een soort van voorkeursbehandeling krijgen bij geschillen over domeinnamen. Daardoor wordt het belang van kleinere ondernemingen en 'gewone' particulieren ondergesneeuwd, aldus de tegenstanders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.