Internetproviders scharen zich achter AOL

America Online (AOL) heeft in zijn chat-oorlog met Microsoft de steun verkregen van internetproviders Earthlink en Mindspring. Opvallend genoeg doken de namen van diezelfde twee bedrijven vandaag op in de berichten rondom Microsofts streven goedkope of zelfs gratis internettoegang te bieden.

Online-dienst AOL heeft vandaag overeenkomsten gesloten met de twee Amerikaanse internetleveranciers voor het bieden van 'instant messaging'-diensten op basis van AOL's Instant Messenger-software (AIM). Dat programma is de gratis internetversie van het Buddy List Network dat AOL gebruikt als directe-berichtendienst voor zijn eigen gebruikers.
De ruim 1,3 miljoen abonnees van Earthlink en de 1,2 miljoen gebruikers van Mindspring krijgen dus binnenkort eigen uitvoeringen van AIM aangeboden. Die aangepaste chat-software wordt onder gezamenlijke vlag uitgebracht door AOL en elk van de twee internetbedrijven.
Gebruikers van die versies kunnen daarmee ook wereldwijd en direct communiceren met de 17 miljoen AOL-abonnees en de 28 miljoen geregistreerde AIM-gebruikers. Communicatie is niet mogelijk - of eigenlijk: toegestaan - met concurrerende producten zoals de Messenger van Microsoft, die van zijn kant uit wel contact biedt.
Overigens bestookt AOL gebruikers van Messenger met berichten dat die mensen "oneigenlijk gebruik maken van AOL's netwerk en chat-diensten" en dat zij dienen over te stappen op AIM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.