Natsemi ontslaat helft Cyrix-personeel

National Semiconductor (Natsemi) ontslaat meer dan de helft van het personeel van dochter Cyrix voordat het die processorfabrikant overdoet aan Via Technologies. Dit was opgenomen in de verkoopvoorwaarden. De dochteronderneming meldt vandaag dat 168 banen verloren gaan.

Het nieuwe moederbedrijf zal met de resterende 160 werknemers gesprekken voeren over mogelijke posities binnen de onderneming. De vestigingen in Richardson en Arlington worden gesloten. De Taiwanese chipsetfabrikant neemt Cyrix namelijk voornamelijk over vanwege diens intellectuele eigendom.
De producten van deze fabrikant van goedkope Intel-compatibele processoren lopen namelijk fors achter op de schema's. Het complete ontwerpteam voor de Mojave-processor is al opgedoekt.
Hetzelfde lot dreigt voor de groep die werkt aan de Gobi-chip, als de aanstaande proefexemplaren van dat product niet goed uit de verf komen. Gobi is door een ontwerpfout momenteel beperkt tot een top-kloksnelheid van 207 MHz op 0,18 micron. Nieuwe proefexemplaren hadden in juli moeten verschijnen, maar dat is verschoven naar deze maand. Massaproductie ligt dan echter nog negen tot twaalf maanden in de toekomst.
Via wil zelf de M2-processorlijn wel behouden. De werknemers die mogen blijven, zullen waarschijnlijk moeten verhuizen naar het voormalige Cyrix-hoofdkwartier in Austin. Overigens schijnen de ontslagen mensen een royale afvloeiingsregeling te ontvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.