Lucent wil INS kopen voor 3,7 miljard dollar

Netwerkleverancier Lucent Technologies heeft plannen om International Network Services (INS) over te nemen, zo melden diverse Amerikaanse media. Met die transactie zou een bedrag gemoeid zijn van 3,7 miljard dollar.

De plannen van Lucent zijn opmerkelijk, omdat INS tot voor kort nauwe banden had met Lucents grootste concurrent, Cisco. Laatstgenoemde had zelfs een belang van 7,8 procent in INS.
Onduidelijk is nog hoe Lucent de overname denkt te financieren. Als het een aandelenovername betreft, verwachten analisten dat de prijs die Lucent biedt voor een aandeel INS komt te liggen tussen de 55 en 58 dollar. Momenteel is de koers op de Nasdaq 47,43 dollar per aandeel.
INS maakte in het voorbije fiscale jaar een winst van 25,4 miljoen dollar, bij een omzet van 315 miljoen. Daarmee lag de omzet 82 procent hoger dan een jaar eerder.
De overname van INS past geheel in het actieve overnamebeleid dat Lucent de laatste tijd voert. In juni werd voor 24 miljard dollar Ascend Communications aangekocht en voor 972 miljoen dollar switch- en routerproducent Nexabit Networks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.