Future I/O verschijnt morgen

IBM, Compaq en Hewlett-Packard onthullen morgen al hun ontwerp voor de volgende generatie i/o-architectuur (input/output) voor zware servers. Ondertussen werkt Intel aan een eigen architectuur, Ngio (next-generation i/o) genaamd.

Het niet-compatibele werk van deze twee partijen belooft een strijd voor toekomstige servers. Beide architecturen doen namelijk hetzelfde werk: het beheren van harde schijven, netwerkkaarten en andere communicatie-onderdelen van servers. Dit dient ter vervanging van de huidige PCI-architectuur (Peripheral Component Interconnect). Zowel Future I/O als Ngio zijn gebaseerd op zware, geavanceerde switch-technologieën.
Volgens anonieme bronnen is Future I/O geoptimaliseerd voor Windows 2000, voorheen bekend als NT 5.0, en een versie van Intels 64-bit Merced-processor. Deze i/o-architectuur biedt hardwareleveranciers de mogelijkheid de communicatiedoorvoer van hun systemen aan te passen en zich zo te differentiëren van hun concurrenten. Elke fabrikant kan zijn servers zo 'specialiseren' voor bijvoorbeeld schaalbaarheid, opslag of juist rekenkracht.
Intel zit echter ook niet stil en liet vrijdag weten dat het een 'forum' heeft opgezet met Sun Microsystems, Dell, Hitachi, Siemens Information Communication Network en NEC. Deze groep wil de ontwikkeling en implementatie van Ngio bevorderen. Die technologie wordt in november onthuld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.