Linuxworld gaat commercieel van start

De Linuxworld-conferentie is vandaag begonnen met een reeks aankondigingen van softwareleveranciers, applicatie-ontwikkelaars en computerfabrikanten. Dit is de tweede keer dat er een commerciële bijeenkomst is gewijd aan het 'open source'-besturingssysteem.

De eerste Linuxworld vond in maart plaats en trok twaalfduizend bezoekers. De tweede editie krijgt naar verwachting twintigduizend mensen op de been. Deze keer is er ook een flink aantal aankondigingen van producten, zowel van oorspronkelijke Linux-organisaties en bedrijven als van 'traditionele' puur-commerciële bedrijven. Hieronder bevinden zich Corel, Amdahl/Fujitsu, Dell, Motorola, IBM, VA Linux Systems en Turbolinux.
IBM's nieuwe divisie voor 'pervasive computing' demonstreert op de beurs een aantal slanke Linux-servers die draaien op de Power PC-processoren van het bedrijf. Hieronder bevindt zich ook een systeem met een 450 MHz-chip die koperen transistor-verbindingen heeft. De fabrikant wil niet alleen zijn eigen slanke computers uitrusten met Linux, maar levert deze Power PC-'oplossingen' ook aan andere systeemproducenten.
Computerfabrikant VA Linux Systems onthult een PC die minder dan duizend dollar kost, compleet met de Red Hat-distributie van Linux en een reeks applicaties. Deze machine heeft een 400 MHz processor en is bedoeld voor studenten. VA-president Larry Augustin erkent dat de markt voor Linux-desktopcomputers miniscuul is.
Verder presenteert Linux-distributeur Turbolinux, voorheen bekend als Pacific Hitech, het eerste commerciële softwarepakket om Linux-systemen te koppelen in clusters. Daardoor zijn grote lasten te verdelen over de geclusterde servers. "Dit past vooral goed bij Internet-aanbieders, vanwege de hogere beschikbaarheidseisen die zij hebben en de onvoorspelbare systeembelasting door hun klanten", zegt vice-president Lonn Johnston.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.