Kannegaard vervangt Suns softwarebaas Baratz

Sun Microsystems heeft al een tijdelijke vervanger benoemd voor softwarepresident Alan Baratz, die het bedrijf verlaat. Jon Kannegaard, momenteel vice-president en algemeen directeur van het Java Platform, neemt de taken als softwarehoofd over totdat het bedrijf een definitieve opvolger heeft gevonden.

Baratz, sinds kort president van Suns hele softwaredivisie, verlaat de computerfabrikant voor een directeurschap bij de New Yorkse investeringsbank Warburg, Pincus & co. Gisteren meldde Computable Online dat de man die de opkomst en standaardisatie van Java begeleidde, ontslag neemt bij Sun (Baratz verlaat Sun).
De aanwinst van Baratz moet Warburg meer aanzien geven in zijn concurrentie met grote IT-durfinvesteerders als Kleiner Perkins Caufield & Byers. De nu ex-Sun-topman was drie jaar lang president van de Java Software-tak, totdat Sun-president Ed Zander hem in mei dit jaar promoveerde tot hoofd van alle software-activiteiten van het bedrijf.
Baratz zou al langere tijd ambities hebben gekoesterd om zowel Java en Jini als de Unix-variant Solaris en andere programmatuur van Sun te overzien. Deze rol beviel kennelijk toch niet zo goed. De topman legt zijn functie rond het midden van deze maand neer.
Berichten doen echter de ronde dat Baratz al langer met externe carrièreplannen rondliep. Hij verzilverde bijvoorbeeld in februari dit jaar 88 duizend van zijn aandelenopties voor een bedrag van 9,4 miljoen dollar. Dit blijkt uit gegevens van de Amerikaanse beursautoriteit SEC (Securities and Exchange Commission).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.