Via maakt chipset voor AMD's Athlon

Via Technologies en AMD hebben een overeenkomst gesloten voor het produceren van een chipset voor de aanstaande Athlon-processor. Die chip, voorheen bekend onder de codenaam K7, zal op 10 augustus samen met de nog onbenoemde chipset worden onthuld.

Volgens bronnen binnen Via gebruikt AMD al enkele elementen van zijn chipset in een eigen Athlon-chipset. Het complete product van Via zou echter veel meer functionaliteit voor zwaar gebruik bieden. Hieronder bevindt zich AGP 4x (accelerated graphics port op viervoudige snelheid), ondersteuning voor PC-133 geheugen, UltraDMA-66 en nog andere geïntegreerde mogelijkheden.
Het zou ongeveer dezelfde functionaliteit hebben als de MVP4. Die chipset van het Taiwanese Via heeft onder meer geïntegreerde audio- en video-mogelijkheden. Door deze gelijkenis was de nieuwe chipset relatief eenvoudig te ontwerpen, aldus de anonieme bron.
Concurrent Silicon Integrated Systems (SIS) kondigt in het vierde kwartaal van dit jaar een chipset aan voor de Athlon-processor. Acer Labs, de op twee na grootste chipsetproducent in Taiwan, werkt naar verluidt ook aan een product voor AMD's 'Pentium III-killer'.
Die processorfabrikant heeft zijn nieuwste chip ontworpen voor gebruik in middelzware tot zware systemen. Daarmee verhoogt het bedrijf de lat voor de concurrentie met Intel. Tot op heden was AMD vooral in de onderkant van de processormarkt een grote tegenstrever van de processorreus. De Athlon zal echter ook in varianten verschijnen voor desktopsystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.