NGIO Forum onthult I/O-specificatie

Het door Intel aangevoerde Ngio Forum (Next-Generation I/O) heeft een eerste specificatie onthuld van zijn toekomstige communicatietechnologie voor PC-servers. Hiermee is de groep IT-bedrijven nu een stap verder dan de aanhangers van Future I/O, een concurrerende technologie.

Ngio Forum wil dat de serverfabrikanten overstappen van het huidige PCI naar Ngio voor de communicatie tussen processoren, geheugen en andere elementen van het systeem. "De PCI-bus is eigenlijk ontworpen voor werkstations. Hij leent zich dan ook niet echt goed voor bedrijfskritische toepassingen", zegt Charles Andres, technologiemanager bij Sun Microsystems en voorzitter van de marketinggroep van het forum.
Andres zegt dat de PCI-bus meerdere beperkingen heeft, waaronder vertraagde reacties en een gebrek aan foutdetectie. Ngio moet deze tekortkomingen opheffen, en er bovendien voor zorgen dat servercomponenten te verwisselen of toe te voegen zijn zonder dat de hele machine opnieuw gestart hoeft te worden.
Ook het prestatieniveau van Ngio belooft veel verbetering ten opzichte van PCI. "Het doorvoerplafond van een PCI-bus ligt op een snelheid van 500 megabyte per seconde voor interne servercommunicatie, en dat maximum is in de praktijk niet eens haalbaar", aldus Ngio-aanhanger Andres. De beoogde opvolger Ngio moet data door meerdere communicatiekanalen tegelijk sturen met snelheden tot 2,5 gigabyte per seconde per kanaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.