W3C praat multimedia-integratietaal

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft een publieke proef-specificatie uitgebracht van de Synchronized Multimedia Integration Language (Smil). Deze zogenoemde schets draagt de naam Smil Boston en is een voortzetting van de W3C Smil Recommendation van vorig jaar.

De integratietaal voor multimedia-objecten bevat nu herbruikbare componenten, algemene animatiemogelijkheden, interactiviteit en integratie met televisie-mediaformaten. Al die functionaliteit is geschreven in de opmaaktaal XML (Extensibel Markup Language).
Smil moet het ontwikkelproces van onder meer 'televisie-achtige' multimedia voor het web sterk vereenvoudigen. De specificatie voor deze integratietaal is volgens experts één van de belangrijkste die het W3C ooit in behandeling heeft gehad.
Smil-critici menen echter dat de taal overlap en zelfs conflicten vertoont met bestaande standaarden. Die zijn onder meer de webtaal Html 4.0 (Hypertext Markup Language), Dynamic Html, CSS (Cascading Style Sheets) en vooral DOM (Document Object Model). Microsoft bijvoorbeeld liet ongeveer een jaar geleden zijn steunbetuigingen aan Smil varen vanwege potentiële botsingen met DOM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.