Intel doet kloksnelheden op slot

Intel legt de kloksnelheden van zijn processoren vast, zodat opvoeren van die chips (overklokken) niet mogelijk is. Het bedrijf doet waarschuwingen uitgaan dat de 366- en 400-MHz Celeron-processoren, die het eerder deze week lanceerde, ingebouwde 'kloksnelheidssloten' hebben.

Dit bericht van Intel volgt op rapporten van de Overclocking Comparison Page (http://ocp.agn3d.com/), alwaar twee techneuten Celerons hebben opgevoerd tot in ieder geval 550 MHz. De 'recensenten' bejubelen Intel voor het uitbrengen van een overklokbaar snelheidsmonster. De hardwaresite meldt dat dit is bereikt met ondermeer flinke extra koeling van de processor, die verder een standaard winkelmodel zou zijn.
Intel weerspreekt dit echter. "Vroege exemplaren van de 366 MHz en 400 MHz Celerons hebben geen 'klok-slot', maar de productie-exemplaren wel", aldus een woordvoerder van de processorproducent. "Klanten die een chip kopen om deze op te voeren, zullen ontdekken dat het niet werkt." De woordvoerder bevestigt dat Intel sloten inbouwt in toekomstige processoren. "We zeggen niet hoe we dat precies doen, want we willen niet dat onze sloten verbroken worden", aldus Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.