Ook Oracle kondigt Internet-portaal aan

Oracle lanceert wederom een Internet-initiatief. Na de diverse Internet-varianten van zijn database en softwarepakketten, en het business online-initiatief, is Oracle nu zover dat het een Internet-portaal ontwikkelt, in navolging van zijn erp-concurrenten SAP, Peoplesoft, Baan en JD Edwards.

Het Internet-portaal dient niet alleen als applicatie-interface met de gebruiker, maar ook als virtuele marktplaats waar vraag en aanbod bij elkaar komen. "Internet-portalen zijn de toegangspoort waardoor iedereen zijn bedrijfsapplicaties zal benaderen", aldus Oracle-evangelist Mark Jarvis.
Centraal in Oracle's nieuwe visie staat het iHost-initiatief. Het OPP (Oracle Partner Program) en het OTN (Oracle Technology Network) worden zodanig aangepast dat partners (complementaire softwareleveranciers en Internet-aanbieders) in staat zijn om applicaties te gaan 'hosten'. Zij moeten er in die visie zorg voor dragen dat applicaties centraal draaien en professioneel beheerd worden. Gebruikers hoeven dan alleen maar een abonnement op de softwarediensten te nemen en zich geen zorgen te maken over de implementatie en het onderhoud van de applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.