Brits Easynet zet datacenter op in Nederland

De Britse toegangsleverancier Easynet heeft in mei via een aandelenuitgifte op de Londense beurs 4,4 miljoen pond - vijftien miljoen gulden - bijeen gegaard om datacenters in Nederland en België op te zetten. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.

Easynet is actief in zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Het bedrijf gaat in honderd Europese steden buiten Groot-Britanniëpoints-of-presence opzetten en heeft zijn belang in Easynet Frankrijk tot 100 procent vergroot. De Europese expansie krijgt daarmee handen en voeten, aangezien het bedrijf ook al datacenters heeft in Frankrijk en Duitsland.
Easynet biedt onder meedial-up diensten voor een vast bedrag aan, en incasseert ook een deel van de telefoontikken. De enorme groei van Internet-gebruik in de Britse eilanden - onder invloed van de gratis toegang - heeft het bedrijf veel goed gedaan, volgens voorzitter David Rowe. Easynet is één van de eerste in Europa die gebruik maakt van satellieten voor Internet-verbindingen.
Het bedrijf zette in het eerste halfjaar dertien miljoen pond om (45 miljoen gulden), een stijging van 80 procent. De winst bedroeg 250 duizend pond, tegenover een verlies van vijfhonderdduizend pond in het vorige eerste halfjaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.