Banyan ontvangt miljoenen van Microsoft

Microsoft neemt een belang ter waarde van tien miljoen dollar in de noodlijdende softwarefabrikant Banyan Systems. Hiermee verkrijgt het bedrijf van Bill Gates 7,5 procent van Banyans aandelen voor tien dollar per stuk. Die firma traint op zijn beurt de komende drie jaar vijfhonderd werknemers op het gebied van bedrijfsdienstverlening.

Dat trainingsprogramma moet de interoperabiliteit verbeteren van de software van beide bedrijven. Het hoofdproduct van Banyan zijn de Streettalk directory-diensten, die draaien op Windows NT. Microsofts eigen Active Directory komt pas uit wanneer Windows 2000 uitkomt, rond het midden van dit jaar. Tot het zover is, loopt de softwareleverancier uit Redmond nog steeds achter concurrent Novell aan als het aankomt op beheerbaarheid en directory-functionaliteit.
Analisten menen dat Microsoft hiernaast ook interesse heeft voor Banyans klantenbestand, de mail- en messagingsoftware, en de telefoonboek-site Switchboard.com. Het voornaamste is toch de directory-technologie. "Als Microsoft zich zorgen maakt over het niet-tijdig introduceren van directory-diensten, zal het overstappen van zelf ontwikkelen naar kopen", meent analist Eric Brown van onderzoeksbureau Forrester Research. Banyan zou het eigen netwerkbesturingssysteem Vines inmiddels min of meer hebben opgegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-12T00:00:00.000Z Redactie Computable