NSI dreigt antispam-groep met aanklacht

Network Solutions (NSI) wil de antispam-groep Mail Abuse Prevention Systems (Maps) aanklagen indien het NSI op zijn zwarte lijst plaatst. Maps overweegt de domeinnaam-beheerder op zijn Realtime Blackhole List te zetten vanwege het ongevraagd bulk-emailen van domein-houders.

Die Blackhole-lijst vermeldt alle Internet-aanbieders en bedrijven die derden toestaan spam te versturen via hun netwerken. Een notering op deze zwarte lijst houdt mede in dat netwerkbeheerders de beschikking krijgen over een filter waarmee zij automatisch email van de genoteerde organisaties kunnen afweren.
Op dit moment gebruiken ongeveer 180 Maps-abonnees dit filter. Het invloedrijke Maps speelde een belangrijke rol bij het intomen van onder meer het Microsoft Network (MSN), America Online (AOL) en Netcom toen die bedrijven zich vergrepen aan spam. Toen die 'overtreders' van de Internet-etiquette (netiquette) enige tijd op de zwarte lijst stonden, pasten zij hun email-beleid aan.
Maps zegt dat het herhaalde pogingen heeft ondernomen om NSI te laten stoppen met het zenden van ongevraagde email aan alle houders van domeinnamen. De domeinnaam-beheerder - tevens voormalig monopolist - laat het hier echter niet bij zitten en dreigt met een rechtszaak. "Network Solutions zal niet aarzelen om alle noodzakelijke acties te ondernemen om zijn rechten te beschermen en zich ervan te verzekeren dat zijn communicatiekanalen naar zijn klanten open blijven", aldus NSI-jurist Jonathan Emery in een officiële verklaring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.