EDS biedt 8000 mensen vervroegd pensioen aan

De Amerikaanse automatiseerder Electronic Data Systems (EDS) snijdt verder in zijn personeelsbestand. Het bedrijf heeft achtduizend werknemers - 11 procent van het personeel in de VS - vervroegd pensioen aangeboden.

Verder liet de onderneming weten eind dit jaar nog een aantal werknemers te moeten ontslaan. De hoeveelheid ontslagen zal afhangen van het aantal medewerkers dat gebruik maakt van de vervroegd-pensioenregeling.
In april van dit jaar stuurde EDS in het kader van een reorganisatie wereldwijd al 5200 werknemers de laan uit. In Nederland leidde dat tot 67 gedwongen ontslagen. Het vervroegd pensioen is alleen aangeboden aan de Amerikaanse medewerkers van het bedrijf. De werknemers die het aanbod hebben gekregen, zijn ouder dan vijftig jaar en hebben ingeschreven op de pensioenregeling van de automatiseerder. EDS verwacht dat ten minste de helft van hen het aanbod serieus in overweging zal nemen.
Sinds januari van dit jaar heeft EDS een nieuwe topman, Richard H. Brown. Hij verklaarde vorige maand dat EDS nog een miljard dollar wil wegsnijden uit de totale kostenstructuur van zeventien miljard. De afslanking wordt door Brown als essentieel gezien om te kunnen overleven in de harde concurrentiestrijd waarin het bedrijf is verwikkeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.