Microsoft dreigt topman Maritz te verliezen

Paul Maritz, na Bill Gates en Steve Ballmer de derde man in de top van Microsoft, zou er serieus over denken een stapje terug te doen. Dat schrijft de Wall Street Journal. Maritz zou daarvoor persoonlijke motieven hebben. Microsofts woordvoerder Frank Shaw ontkent dat Maritz de onderneming wil verlaten.

Maritz zou de zoveelste topper zijn die zich 'terugtrekt' bij de softwaregigant sinds het aantreden van Steve Ballmer, ongeveer een jaar geleden. Eerder dit jaar ging Nathan Myhrvold met een verlof van een jaar, nam John Ludwig een vakantie van drie maanden 'om meer tijd aan het gezin te besteden', besloot Chris Peters vrij te nemen om zich te storten op een carrière als professionele bowler en stapte Sam Jadallah op om de gelederen van een startend Internet-bedrijf in Seattle te versterken. Ook Steve Perlman en Pete Higgins verlieten Microsoft.
De 44-jarige Maritz is vice-president van de ontwikkelingsdivisie van Microsoft. Hij werkt al sinds 1986 bij het bedrijf van Bill Gates, speelde een belangrijke rol bij de introductie van Windows 95 en Windows NT, en gold tot een jaar geleden als Gates' kroonprins - Tot Steve Ballmer door Gates in die positie werd gemanoeuvreerd.
Maritz is onlangs opgenomen in een nieuw opgericht technisch adviesteam, dat rechtstreeks aan Gates rapporteert. De dagelijkse leiding van dat team is in handen van David Vaskevitch, een vice-president die tot nog toe aan Maritz rapporteert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.