Europa jaagt op Amerikaanse IT-bedrijven

Net als de banken en verzekeraars zijn ook de Europese IT-bedrijven in de Verenigde Staten op zoek naar overnamekandidaten. Het financiële klimaat is gunstig en 'business is booming'.

In de eerste helft van 1999 steeg het aantal Europese overnames van Amerikaanse IT-ondernemingen met 34 procent tot 94. De waarde die de overgenomen bedrijven vertegenwoordigen, steeg nog veel explosiever: van 18,5 miljard dollar tot 72,8 miljard, bijna 300 procent. Dat blijkt uit cijfers van de investeringsbank Broadview International.
Broadview noemt enkele mega-overnames. De overname van Xylan door Alcatel (1,6 miljard dollar), GEC's acquisitie van Fore Systems (4,5 miljard) en Reltec (twee miljard), en Siemens' overname van Castle Networks (315 miljoen dollar) tonen volgens de investeringsbank aan dat Europese IT-bedrijven steeds vaker in staat zijn om grote, mondiale overname-overeenkomsten af te sluiten. Bovendien is in de VS sprake van een depressie op de software-applicatiemarkt, waardoor bedrijven in die markt voor Europeanen goedkoper zijn geworden.
Volgens Broadview is het slechts een kwestie van tijd voordat in Europa de eerste 'miljard euro'-overname van een Internet-bedrijf een feit zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.