VS-comité intellectueel eigendomsrecht start

In de VS is een organisatie opgezet die de Wipo (World Intellectual Property Organisation) moet gaan ondersteunen. Het US Committee for the Wipo (http://www.wipousa.org) is gevormd door drie voormalige hoge Amerikaanse ambtenaren, Bruce Lehman, Gerald Mossinghoff en Ralph Oman.

Deze nonprofit organisatie wil Amerikaanse ondernemingen, beleidsmakers en burgers bewust maken van het werk van de Wipo, aldus de verklaring die haar oprichting aankondigt.
Belangrijker nog dan dat bewustzijn in de VS lijkt de bescherming van Amerikaans intellectueel eigendom in het buitenland te zijn. "Wipo's werk is buitengewoon belangrijk voor het Amerikaanse bedrijfsleven, dat meer en meer kennis-gebaseerd wordt en daarom in toenemende mate afhankelijk is van de wereldwijde bescherming van intellectuele eigendomsrechten", benadrukt Lehman.
De Wipo, gevestigd in Genève, is de afdeling van de VN die zich bezighoudt met de bescherming van intellectueel eigendom. De organisatie houdt onder meer toezicht op internationale overeenkomsten die betrekking hebben op intellectueel eigendom. Ruim 170 landen zijn aangesloten bij de Wipo. Het lidmaatschap van het Amerikaanse Wipo-comité staat open voor onder meer bedrijven, universiteiten en branche-organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.