Sun-Netscape lanceert applicatieserver

De Sun-Netscape Alliantie presenteert vandaag de nieuwste versie 4.0 van de Netscape Application Server. De bedrijven laten echter hun ondersteuning voor Linux varen; de software bevat geen vertaling van deze applicatieserver voor dat 'open source'-platform.

De Alliantie zal de software vanaf augustus leveren voor 35 duizend dollar per serverprocessor. De nieuwe vierde versie ondersteunt wel Suns programmeermodel Java 2 Enterprise Edition, waaronder ook Enterprise Java Beans, Java Server Page en Java Servlet.
Daarnaast kan de serverprogrammatuur aansluiten op zware beheersoftware middels het Simple Network Management Protocol (Snmp) en Netscape's Application Server Administrator. Tegelijkertijd met de aankondiging van dit product presenteerden Sun en Netscape ook de ontwikkelomgeving Application Builder 4.0.
De leveranciers wijten het gemis van een Linux-uitvoering van hun applicatieserver aan een gebrekkige marktvraag. Discussies op 'open source'-sites vlamden direct op. Sommige mensen beschuldigen Sun ervan hiermee zijn eigen Unix-besturingssysteem Solaris te willen beschermen tegen Linux. Anderen wezen nuchter op het feit dat de prijs-per-processor nogal hoogt ligt, terwijl er voldoende goede, soms ook 'open source', applicatieservers beschikbaar zijn voor Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.