SGI levert naast Irix- ook Linux-servers

SGI, voorheen voluit Silicon Graphics, komt met een reeks smp-servers (symmetric multi-processor) die het levert met Linux of Windows NT. Dit is de eerste keer dat de computerfabrikant zijn servers niet uitrust met het eigen Irix-besturingssysteem.

In eerste instantie lanceert SGI twee machines, de 1400L en de 1400M. De eerstgenoemde is uitgerust met Linux en de tweede met Microsofts Windows NT. De servers kunnen maximaal vier Pentium III Xeon-processoren van Intel bevatten. Exemplaren met vier processoren zijn per direct verkrijgbaar. Lichtere modellen met twee Intel-chips verschijnen in de herfst op de markt.
SGI wil begin volgend jaar een exemplaar met acht Pentium-processoren uitbrengen. "Wij zien steeds meer van onze klanten hun grote Origin-servers gebruiken voorback-end toepassingen als databanken en zware berekeningen, terwijl zij aan defront-end een applicatieserver nodig hebben", zegt Jan Silverman, vice-president marketing bij SGI.
De leverancier verdedigt zijn keuze voor Linux en NT door te wijzen op vraag vanuit de markt. Bovendien dichten deze servers enkele gaten in de productlijn van SGI, dat sinds kort naast zijn zware Unix-servers en werkstations ook Intel-werkstations met NT levert.
Een instapmodel van SGI's nieuwe Intel-server met maar één processor kost ongeveer achtduizend dollar. Een middelzware machine zal rond de veertienduizend dollar kosten. Een volledig uitgevoerde server met vier processoren en de maximale hoeveelheid geheugen krijgt een prijskaartje van veertigduizend dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.